Készítsd el otthon a polaroid fotóidat!

2021.01.20

Olvasási idő: kb. 5 perc   

A munkákra kiválasztás nem csak a retusált képek alapján történik. A natúr/polariod fotók a modellek anyagának szintén nagyon fontos részei. Ezeket nem szokás nyilvánosan mutogatni a Facebookon, inkább belső anyagokként kezeljük őket. Viszont sokkal fontosabbak, mint gondolnád.  Készítsd el otthon őket!

Kezdő modellként a gyönyörű profi, retusált fotókra vágyunk, azokat gyűjtjük elsősorban. A profi modellkönyv/porfólió természetesen mindig szükséges a munkák megszerzéséhez; és a karrierépítés elsődleges eszköze.
De a munkákra kiválasztás nem csak a retusált képek alapján történik.
A natúr/polariod fotók a modellek anyagának szintén nagyon fontos részei.
Ezeket nem szokás nyilvánosan mutogatni a Facebookon, inkább belső anyagok. Viszont sokkal fontosabbak, mint gondolnád. 

Mi az a polariod/pola? Miert így hívják? 

Régen polaroid fényképezővel keszültek ezek a képek, innen kapták a nevet. Ma már természetesen digitális képeket értünk alatta.
Ezek a fotok smink nélkül, természtes hajjal es nagyon egyszerű basic öltözetben készülnek, amiket nem retusálnak. A modellek vagy egyáltalán nem pózolnak, vagy minimális, laza pózokat vesznek fel. A helyszínre sem kell túl nagy hangsúlyt fektetni, egyszínű fehér fal előtt keszülnek.
Általában ügynökség készíti őket, de egy fotóst is meg lehet kérni valamelyik fotózás előtt. Természtesen gyakran készülnek ezek okostelefonnal is, otthoni körülmények között; nem elvárás hogy profi kamerával készüljön. Főleg, ha gyorsan van szükség aktuális képekre, gyakori, hogy a modellek maguk készítik el otthon. 
Ha beírod a google keresőjébe, hogy 'model polaroid' és megnézed a képeket, nagyon sok példát láthatsz. 

Miért fontosak ezek a képek? 

A profi retusált képek mellett ezeket is kérik a megrendelők, hogy lássák, hogy néz ki a modell valójában minden retus és smink nélkül.
A megrendelők ilyenkor jól láthatják a karaktert, hajszínt, hajhosszt, bőrszínt, a bőr állapotát, alakot stb.
Fontos, hogy aktuálisak legyenek a képek, azaz ne legyenek régebbiek maximum fél évnél. Értelemszerűen ha bármi apró változás van a külsődön, célszerű újakat csinálni. 

Így készítsd el otthon!

a, Előkészületek. Erre lesz szükséged:

• Telefonod
• Egyszínű top + leggings (pl.fekete klasszikus) fiúknak egyszínű póló és farmer
• Egyszerű bikini vagy fehérnemű (nem csipkés) fiúknak boxer
• Magassarkú cipő; fiúknak lehet mezitláb
• Frissen mosott, ápolt haj (nem kell formázni)
• Natúr köröm
• Hajgumi
Ezekre nem lesz szükség: smink, ékszer, műszempilla, műköröm,műegyéb

Törekedj a lehető legtermészetesebb külsőre!

b. Helyszín, körülmények: 

Keress egy egyszínű falat, ennyi. Nem baj, ha latszik a padló vagy a villanykapcsoló! Tényleg!
Legyenek viszont jók a fények! Sötét szobában nem fognak jól sikerülni. 
Fotózz a hátlapi kamerával, annak általában jobb a minősége, mint az előlapinak. 

Nem gond, ha látszik, hogy otthon készülnek a képek, de törekedj a minőségi fotókra! Fontos, hogy jól látszon az arcod, bőröd... Előny, ha valaki tud segíteni és lefotóz, de nem lehetelen megoldani időzítővel sem! 

Fontos: Légy laza, ne feszengj!

c. Képek variációi, irányok: 

• Egész alakos szemből
• Egész alakos minden oldalról (jobb, bal, hátul)
• Félalakos szemből
• Félalakos oldalirányból (jobb, bal)
• Portré szemből
• Portré oldalirányból (jobb, bal)

Mindezt ismételd meg összefogott hajjal is!
Ismételd meg bikiniben/fehérneműben.
Ismételd meg mosolyogva!

Pro tipp: Ha nagyon profi szeretnél lenni, érdemes a képeken kívül készítened egy rövid, de tempós pózolós videót. Ebben (mintha fotozáson lennél) a kamerának mutass néhány pózt. Ez értelmszerűen a klasszikus modellmunkákhoz lehet hasznos,  egy reklámfilm szerep castingjához nem szükséges.

d. Kész? Küldés!

Csomagold össze egy mappába az elkészült képeket! Legyen mindig kéznél! Fontos: Ne szerkeszd meg őket! Tilos retusálni, filterezni stb. Ne feledd: Frissítsd, amikor szükséges!

Készítsd el nyugodt körülmények között, amikor ráérsz. Ne akkor kapkodj vele, amikor sürgősen kéne. (Nincs aki lefotózna, nincs időd...)

Küldés: Érdemes a képeket fájlmegosztóval küldened, pl. Westansfer vagy Google Drive link. E-mailben csak akkor küldj ekkora anyagot, ha belefér egy levélbe. Nem szerencsés 18 levélben kiküldeni, mert nem elegáns. 

TETSZETT? #modellmunkak #kivalasztas #modellszakma #polaroid #naturfotók #otthonianyag #belsoanyag #polas  #modellugynokseg #profimodell #PLMblog #primelookmodels